mascarpone

1 perc olvasás

Mascarpone jelentése magyarul egy különleges, krémes állagú, friss olasz sajt, amelyet leggyakrabban desszertek készítéséhez használnak. Ez a sajt a lombardiai régióból származik, és általában magas zsírtartalmú tehéntejből készül. Jellegzetessége a lágy, krémes textúrája és enyhe, tejszínes íze, emiatt kiváló alapanyag az édes és sós ételekhez egyaránt.

A nevezetes tiramisu desszert egyik kulcsösszetevője, és gyakran használják más krémes süteményekhez, tortákhoz vagy gyümölcssaláták kiegészítőjeként. Az ízéből és állagából adódóan kiválóan alkalmas arra is, hogy különböző kencék vagy szószok alapjául szolgáljon.

Példák a használatára:

  • Tiramisu: Az autentikus olasz tiramisu elkészítése szinte elképzelhetetlen mascarpone nélkül, amely a desszert krémes rétegeinek alapját adja.

  • Krémes tésztaöntet: Mascarpone-ból gyorsan készíthető selymes tésztaöntet, például egy gyors parmezános mascarpone szósz.

  • Sajttorta: A sajttorták krémjéhez is kiváló, főleg az olasz stílusú verziók esetében.

  • Gyümölcsös pohárdesszertek: Réteges pohárdesszertként friss gyümölcsökkel tálalva.

  • Levesek krémesítése: Egy kanálnyi mascarpone krémesebbé tehet a leveseket, például egy paradicsomleves alapját.

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.