A tagliatelle egy olasz tésztafajta, amely hosszú, lapos, szalag alakú. Általában tojásból és lisztből készül, és leginkább Emilia-Romagna régióban népszerű. Gyakran húsos vagy tejszínes szószokkal tálalják, például bolognai raguval.
tagliatelle eredete
A „tagliatelle” szó az olasz „tagliare” igéből származik, ami „vágni”-t jelent. Az Emilia-Romagna régióból származó tészta, amelyet vékony csíkokra vágnak.
Szófaj
főnév
Szinonimák
Nincs ismert szinonima.
Ellentéte
Nincs ismert ellentéte.
Példamondatok
– A vacsorára friss tagliatelle tésztát készítettem, amit egy krémes gombaszósszal tálaltam.
– Az olasz étteremben a házi készítésű tagliatelle volt a napi ajánlat, amit egyszerűen nem lehetett kihagyni.
– A tagliatelle széles szalagjai tökéletesen magukba szívták a sűrű paradicsomos mártást, amit a nagymamám receptje alapján készítettem.