Cold Brew

1 perc olvasás

A „Cold Brew” egy kávé készítési módszer, amely során hideg vízben áztatják az őrölt kávét hosszabb ideig, általában 12-24 órán keresztül. A hideg áztatás során a kávé ízei lassabban oldódnak ki, ami simább, kevésbé savas italt eredményez, mint a hagyományos forró vizes készítési technikák. A hidegen főzött kávé általában koncentrátumként készül, amelyhez fogyasztás előtt vizet vagy tejet adnak.

Példák a Cold Brew használatára:

  • Natúr Cold Brew: Jeges kávéként szolgálják fel, vízzel hígítva.
  • Tejes Cold Brew: Hidegen hozzáadott tejjel vagy növényi alapú tejhelyettesítővel.
  • Ízesített Cold Brew: Különféle szirupokkal, például vanília, csokoládé vagy karamell hozzáadásával.
  • Cold Brew tonic: Tonikvízzel keverve frissítő nyári ital.
  • Nitro Cold Brew: Nitrogénnel dúsított változat, amely habos, selymes textúrát ad az italnak.

A Cold Brew kávé egyre népszerűbb a kávéfogyasztók között, különösen a melegebb hónapokban, mert frissítő és könnyen elkészíthető otthon is.

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.