A sólet egy hagyományos zsidó étel, amely lassan főzött babból, árpagyöngyből, marha- vagy libahúsból és fűszerekből készül. Szombati ételként ismert, mivel pénteken készítik el, és szombatra, a pihenőnapra melegen tartják. Gyakran tojással és kolbásszal tálalják.
sólet eredete
A sólet szó a héber „shalet” szóból származik, amely lassan főzött ételt jelent. Ez a hagyományos zsidó étel a szombati étkezések része.
Szófaj
Főnév.
Szinonimák
Nincs ismert szinonima.
Ellentéte
Nincs ismert ellentéte.
Példamondatok
– A vasárnapi ebédre anyukám mindig ízletes sóletet készít füstölt hússal és babbal.
– A hagyományos zsidó konyha egyik legismertebb étele a sólet, amely lassú tűzön főtt egytálétel.
– A baráti összejövetelen mindenki megdicsérte a házigazda által készített sóletet.