sólet

1 perc olvasás

A sólet egy hagyományos zsidó étel, amely lassan főzött babból, árpagyöngyből, marha- vagy libahúsból és fűszerekből készül. Szombati ételként ismert, mivel pénteken készítik el, és szombatra, a pihenőnapra melegen tartják. Gyakran tojással és kolbásszal tálalják.

sólet eredete

A sólet szó a héber „shalet” szóból származik, amely lassan főzött ételt jelent. Ez a hagyományos zsidó étel a szombati étkezések része.

Szófaj

Főnév.

Szinonimák

Nincs ismert szinonima.

Ellentéte

Nincs ismert ellentéte.

Példamondatok

– A vasárnapi ebédre anyukám mindig ízletes sóletet készít füstölt hússal és babbal.
– A hagyományos zsidó konyha egyik legismertebb étele a sólet, amely lassú tűzön főtt egytálétel.
– A baráti összejövetelen mindenki megdicsérte a házigazda által készített sóletet.

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.