escalope

1 perc olvasás

Az „escalope” egy vékonyra szeletelt húsdarab, gyakran borjú-, csirke- vagy pulykahús, amelyet általában sütve vagy rántva készítenek el.

escalope eredete

Az „escalope” szó francia eredetű, a középkori francia „escalope” jelentése „héj”, utalva a vékonyra szeletelt húsdarab formájára.

Szófaj

Főnév.

Szinonimák

Nincs ismert szinonima.

Ellentéte

Nincs ismert ellentéte.

Példamondatok

– A vacsorához készített escalope tökéletesen puha lett, és a fűszerezés is remekül sikerült.
– Az étterem specialitása a gombás-tejszínes escalope, amit sok vendég dicsér.
– A szakács azt javasolta, hogy az escalope-t friss citromlével locsoljuk meg tálalás előtt.

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.