szuflé

1 perc olvasás

A szuflé egy könnyű, levegős francia étel, amely tojásfehérjék habbá verésével készül. Lehet édes vagy sós, attól függően, hogy milyen hozzávalókat adnak hozzá, például csokoládét vagy sajtot. A sütés során megemelkedik, de gyorsan össze is eshet, ha nem tálalják időben.

szuflé eredete

A „szuflé” szó a francia „soufflé” szóból származik, ami „fújt” vagy „levegős” jelentésű, és a „souffler” igéből ered, ami „fújni” jelent.

Szófaj

Főnév.

Szinonimák

Nincs ismert szinonima

Ellentéte

Nincs ismert ellentéte.

Példamondatok

– A csokoládé szuflé tökéletes desszert volt a vacsora után.
– Amikor a szuflé feljött a sütőben, az illata betöltötte az egész konyhát.
– A szakács óvatosan vette ki a szuflét a sütőből, nehogy összeessen.

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.