A szaké egy tradicionális japán alkoholos ital, amelyet rizs erjesztésével készítenek. Gyakran „rizsbor”-ként emlegetik, bár az előállítási folyamata inkább a söréhez hasonlít. A szaké különféle típusai az erjesztés módjától és a felhasznált rizs típusától függően változnak.
szaké eredete
A „szaké” japán eredetű szó, amely az erjesztett rizsből készült alkoholos italra utal. Japánban általánosan bármilyen alkoholt jelenthet, de nemzetközileg rizsbort értünk alatta.
Szófaj
Melléknév
Szinonimák
Nincs ismert szinonima.
Ellentéte
Nincs ismert ellentéte.
Példamondatok
– A japán vacsorához különleges szakékat is felszolgáltak, amelyek tökéletesen kiegészítették az ízek harmóniáját.
– A szaké története több ezer évre nyúlik vissza, és a mai napig fontos szerepet játszik a japán kulturális eseményeken.
– A barátommal részt vettünk egy szaké kóstolón, ahol megismerkedtünk a különböző típusok közötti finom különbségekkel.