bruschetta

1 perc olvasás

A "bruschetta" egy olasz eredetű étel, amely a nevéből is adódóan az olasz "bruscare" szóból származik, ami "pirítani"-t jelent. Lényegében pirítós kenyér, amelyet különféle ízletes feltétekkel szolgálnak fel. Az alapja mindig frissen pirított kenyérszelet, amelyet általában fokhagymával dörzsölnek be, majd extraszűz olívaolajjal locsolnak meg.

Példák a bruschetta variációkra:

  • Paradicsomos bruschetta: Apróra vágott érett paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, só és bors keveréke. Ez a legklasszikusabb variáció.
  • Mozzarellás bruschetta: Friss mozzarella szeletekkel, paradicsommal és bazsalikommal a tetején.
  • Gombás bruschetta: Pirított gombák, fokhagyma, friss petrezselyem és parmezán sajt.
  • Avokádós bruschetta: Pépesített avokádó, lime lével, sóval és borssal ízesítve.
  • Szardellás bruschetta: Szardellafilé szeletek, kapribogyóval és vöröshagymával.

Mindig variálható az alapanyagokkal, így szinte végtelen lehetőség kínálkozik az ízek kísérletezésére!

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás
SzóLexikon
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.