A szuflé egy könnyű, levegős francia étel, amely tojásfehérjék habbá verésével készül. Lehet édes vagy sós, attól függően, hogy milyen hozzávalókat adnak hozzá, például csokoládét vagy sajtot. A sütés során megemelkedik, de gyorsan össze is eshet, ha nem tálalják időben.
szuflé eredete
A „szuflé” szó a francia „soufflé” szóból származik, ami „fújt” vagy „levegős” jelentésű, és a „souffler” igéből ered, ami „fújni” jelent.
Szófaj
Főnév.
Szinonimák
Nincs ismert szinonima
Ellentéte
Nincs ismert ellentéte.
Példamondatok
– A csokoládé szuflé tökéletes desszert volt a vacsora után.
– Amikor a szuflé feljött a sütőben, az illata betöltötte az egész konyhát.
– A szakács óvatosan vette ki a szuflét a sütőből, nehogy összeessen.